Зошто ни треба да ја поправиме опремата за заварени цевки?

1) Машините за обработка на цевки имаат работен век, а опремата ќе се изгуби за време на производниот процес, така што секојдневното одржување може да го продолжи животниот век на механичката опрема.

2) Редовното одржување може да ја подобри ефикасноста на производството

3) Машината за производство на цевки ќе биде под влијание на висок притисок и висока температура, а понекогаш и ќе биде кородирана, така што опремата треба добро да се одржува.

4) Може да ја обезбеди точноста на машината за заварување на цевки.

5) Во рамките на номиналниот работен опсег, машината со квадратна цевка може да се приспособува без чекори со добро позиционирање нагоре и надолу.

6) Одржувањето на опремата за заварени цевки може да ја намали бучавата на опремата.

Добрата машина за цевки, доколку добро се одржува, може да се користи многу години без никакви проблеми, затоа мора да внимаваме на одржувањето на опремата во текот на производниот процес.

Имаме повеќе од 130 комплети сите видови CNC опрема за обработка во нашата работилница за обработка.

Hebei Tubo Machinery Co., Ltd., произведува и извезува во повеќе од 30 земји на мелница за заварени цевки, мелница за заварени цевки, мелница за заварени цевки, машина за правење цевки Gii, мелница за цевки HFW, мелница за квадратни цевки, машина за правење цевки erw, исечена на должина линија, машина за формирање на ладна ролна и линија за сечење, како и помошна опрема повеќе од 15 години.

TUBO Machinery, како партнер на корисниците, обезбедува не само производи со висока прецизност на машините, туку и техничка поддршка насекаде и во секое време.

Ние сме професионални во машина за правење цевки со повеќе од 15 години искуство.

Можеме да и помогнеме на фабриката за челични цевки да ги реши сите тешки.


Време на објавување: 21 јули 2021 година